schoonmaak

Waar moet aan gedacht worden bij duurzaamheid in schoonmaakdiensten?

De noodzaak van duurzaam ondernemen is inmiddels bij iedereen bekend. Dagelijks doen schoonmaakbedrijven uit het hele land er alles aan om aan de hoge eisen te voldoen. Hierbij is het van belang dat er niet alleen verantwoord wordt schoongemaakt, maar ook dat er beter op de hygiëne wordt gelet en de juiste schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Duurzaamheid in de schoonmaakbranche is met name in de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Maar hoe vertaalt dit zich naar jouw onderneming? Waar moet aan gedacht worden bij duurzaamheid in schoonmaakdiensten? In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

Kies voor een groen schoonmaakbedrijf 

Als bedrijf kun je al enorme stappen nemen door specifiek voor een groen schoonmaakbedrijf te kiezen. Bijvoorbeeld schoonmaakbedrijf CSU. Dit zijn bedrijven die precies weten wat ze moeten doen om de schoonmaak te verduurzamen. Belangrijk is in elk geval dat hierbij niet bespaard wordt op de hygiëne. Die maatstaven moeten hoog blijven. Wel is het de bedoeling dat er hierbij meer op de duurzaamheid van de producten en de schoonmaak zelf wordt gelet. 

Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er andere schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Goed voorbeeld zijn middelen die geen schade aanrichten aan het milieu, maar ook producten die hervulbaar zijn. Zo ontstaat er minder plastic afval en is de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf minder groot. Een groen schoonmaakbedrijf heeft hier alle middelen en kennis voor in huis. Zo weet je zeker dat je de juiste stappen neemt. 

De juiste dosering 

Ook mag het eigen gebruik van schoonmaakmiddelen niet onderschat worden. Nog al te vaak wordt door onkunde te veel schoonmaakmiddelen gebruikt. Dit kan echter van grote invloed zijn op het milieu. Met dergelijke simpele aanpassingen zorg je er dus al voor dat je bedrijf groener wordt. Kies jij voor een schoonmaakbedrijf Groningen? Dan kunnen ze precies vertellen wat er moet gebeuren. 

Houd er ook rekening mee dat de schoonmaak hier niet stopt. Enkel een schoonmaakbedrijf inschakelen is niet voldoende. Ook zelf moet er iets gedaan worden. Daarom is het van belang om alle medewerkers hierin te betrekken. Dat ze weten wat ze moeten doen, welke producten er gebruikt moeten worden en – nog belangrijker – welke dosering ze hierbij moeten toepassen. Op die manier wordt de gehele dag door aan de duurzaamheid van de schoonmaak gewerkt. 

Duurzame methodieken 

Kennis is in dit geval echt van essentieel belang. Men moet weten hoe ze te werk moeten gaan om zo duurzaam mogelijk schoon te maken. Dat betekent niet alleen de juiste producten gebruiken, maar ook het gebruik van de juiste materialen en schoonmaakmethodieken. Een professioneel schoonmaakbedrijf kan helpen bij het opstellen van deze richtlijnen en uitleggen waar je precies aan moet voldoen. Op die manier zorg je ervoor dat iedereen weet hoe ze te werk moeten gaan en de duurzaamheid van het bedrijf kunnen verbeteren.