Kies voor wonen in Groningen

Wil je gaan wonen in Groningen? Bekijk dan altijd eerst goed waar je naartoe wilt verhuizen. De een houdt nu eenmaal meer van de gezellige drukte van de stad terwijl de ander liever rust heeft. Er spelen diverse factoren een belangrijke rol als je wilt wonen in Groningen.

Dichterbij je werk wonen in Groningen

Groningen ligt niet bepaald centraal in ons land dus houd daar altijd goed rekening mee. Als je ergens anders naartoe wilt zul je veelal een eindje dienen te rijden hoewel de provincie zelf ook genoeg te bieden heeft. Als je voor het werk gaat verhuizen naar Groningen tracht dan een woning te vinden die in de buurt is. Zo voorkom je iedere dag een lange rit naar het werk of kun je misschien wel de auto laten staan en gewoon de fiets nemen.

Wonen in stad of dorp

Daarnaast is het belangrijk een plaats uit te kiezen waar je graag wilt wonen. De provincie biedt tal van kleine plaatsjes zodat landelijk wonen in Groningen zeker tot de mogelijkheden behoort. Ben je meer een stadsmens en houd je wel van wat drukte en gezelligheid en wil je graag ergens wonen waar je tal van voorzieningen bij je in de buurt vindt? Kijk dan of je een geschikte woning in of nabij een van de steden in de provincie kunt vinden. Niet alleen de stad Groningen is daarbij mogelijk want er zijn nog andere (wat kleinere) steden te vinden in de provincie.

Houd rekening met het beschikbare budget

Houd bij het zoeken naar een woning rekening met wat je jezelf kunt permitteren. Niet iedereen heeft een even groot budget en kan even veel lenen voor een hypotheek of daarvoor aflossen. Als je met een wat kleiner budget te maken hebt maar wel graag wilt kopen neem je het beste eerst contact op met een makelaar in de regio. Zij kunnen voor je bekijken wat de mogelijkheden zijn en of er geschikte woningen te vinden zijn. Contacteer altijd de bank of een andere hypotheekverstrekker zodat je weet wat er financieel mogelijk is.

Kopen of huren?

Als je maar voor korte tijd blijft wonen in Groningen of liever niet wilt kopen kun je kiezen voor een woning huren. Hiervoor benader je het beste diverse woningcorporaties. Als je een baan gevonden hebt in de regio en met spoed woonruimte dient te hebben is het verstandig dit goed aan te geven zodat je een urgentieverklaring krijgt.

Wat voor soort woning zoek je?

Wil je een appartement of volledig woonhuis hebben? Ook daarbinnen zijn veel verschillende te vinden. Bepaal daarom altijd goed voor jezelf of je een tuin wilt of bijvoorbeeld een balkon ook voldoende vindt om van de buitenlucht te kunnen genieten.

Samenstelling van het gezin

Bekijk je persoonlijke situatie van tevoren goed. Ben je alleen of heb je partner of hebben jullie een (groot) gezin? Dat kan van belang zijn bij de keuze van de juiste woonruimte. Als je met meer bent heb je ook meer ruimte nodig en kan een klein huis gewoon niet afdoende zijn. Houd er rekening mee dat er voldoende te beleven is in de buurt en dat de scholen nabij zijn. Houd daarom altijd rekening met zaken die je belangrijk vindt om in de buurt te hebben.