Shoppen in Groningen is een leuk dagje uit

Wil je shoppen in Groningen? Dan heb je daar talloze mogelijkheden voor. Er zijn veel leuke winkels te vinden in een gezellig centrum en we hebben de leukste winkelstraten en locaties even voor je op een rijtje gezet.

Shoppen in Groningen op de Grote Markt, Vismarkt en in de Heerestraat

Het meest bekende plein in Groningen stad is ongetwijfeld de Grote Markt. Naast een groot aantal winkels vind je er cafés en restaurants zodat je het dagje winkelen kunt verrijken met lekker eten en een drankje. De Vismarkt en Heerestraat (net als de Grote Markt bekend van het Monopolyspel) zijn een goede plek om te shoppen in Groningen. Je vindt er filialen van grotere winkelketens maar ook boetieks zijn er aanwezig.

Shoppen in de Folkingestraat

De volgende plek waar je goed terecht kunt als fervent shopper is de Folkingestraat. Deze bevindt zich op loopafstand van de Grote Markt dus je bent er binnen een oogwenk. Hier vind je galeries, boetieks en lifestyle winkels maar is even lunchen ook prima te doen.

Shoppen in de Kromme Elleboog

Nog niet moe van al het shoppen? Wil je je recent aangeschafte kleding helemaal af maken met accessoires zoals sieraden of een kijkje nemen in een wat exclusievere boetiek? Loop dan even door naar de Kromme Elleboog. Deze bestaat uit twee straatjes, te weten de Kleine en de Grote Kromme Elleboog. Behalve de wat meer exclusieve boetieks vind je er ook kunst en bijzondere restaurantjes.

Shoppen in de Oude Kijk in ’t Jatstraat

Tenslotte mag je op een heuse winkeltoer door de stad niet vergeten even langs te wippen in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. De bijzondere naam zal al tot de verbeelding spreken en wat je er kunt kopen ook. Je vindt er veel vintage spulletjes maar ook voor boeken en bijzondere kleding kun je er terecht.

Leuke markten en evenementen om te shoppen in Groningen

Heb je alle winkels bezocht die je wilde zien? Dan kan shoppen in Groningen ook leuk zijn op de markten die er plaatsvinden. Er wordt op nagenoeg iedere weekdag (en zelfs op zaterdag) wel een markt georganiseerd waar je naar toe kunt gaan. Er worden daarnaast, zeker in het toeristische hoogseizoen, veel evenementen georganiseerd waar je veel leuke en bijzondere producten kunt kopen. Dit kunnen speciale streekproducten zijn maar ook leuke vintage producten of dingen met een bepaald thema.

Ook shoppen in andere plaatsen

Heb je nog meer zin om te shoppen na het dagje Groningen stad? Dan zijn er nog andere steden in de provincie die je aan kunt doen. In de vele kleinere steden en dorpjes vind je tal van winkels waar je van allerlei leuks kunt lopen. Als je onbekend in de stad of streek bent raadpleeg dan altijd eerst even internet om te kijken waar je overal naar toe kunt en waar ze producten verkopen die jouw interesse hebben. Vraag anders gewoon eens aan iemand om leuke tips zodat je niet alleen super kunt shoppen in Groningen maar er ook nog eens een volledig dagje uit van maakt met de nodige versnaperingen op culinair gebied.