keuken

Het samenstellen van een rechte keuken

De laatste tijd wordt er vaak gekozen voor een opvallende of bijzondere keukenopstelling. Het kan eigenlijk niet gek genoeg. Vooral een hoge kastenwand met een eiland of een hoekkeuken met kastenwand zijn momenteel heel populair. Maar er is natuurlijk niets mis met de wat meer eenvoudige opstellingen als een L-keuken of een rechte keuken. We vertellen je daarom in deze blog hoe jij jouw rechte droomkeuken kunt samenstellen.

De mogelijkheden van een rechte keuken

Rechte keukens bieden veel meer mogelijkheden dan je misschien in eerste instantie zou denken. Zo kun je de lengte van een rechte keuken zelf bepalen, je kunt dus kiezen voor een rechte keuken van 3,5 meter, maar ook van 6 meter. Hierdoor kun je de opstelling makkelijk passend maken aan jouw ruimte. Daarnaast heb je natuurlijk de keuze uit wel of geen bovenkasten. Zeker wanneer je op zoek bent naar een keuken met veel opbergruimte zijn bovenkasten ideaal. Een andere manier om extra opbergruimte te creëren is door te kiezen voor hoge kasten. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor twee hoge kasten en deze combineren met een aantal lage kasten.

Combineren van opstellingen

Keukens in een rechte vorm worden heel vaak gecombineerd met andere opstellingen. Een van de meest bekende combinaties is natuurlijk de rechte keuken met een kookeiland, een opstelling die razend populair is. Hier kun je dan bovendien ook nog een keukenbar aan toe voegen, dat is vooral ideaal als je een open keuken hebt. Daarnaast kun je van de rechte keuken ook een hoge kastenwand maken en deze combineren met bijvoorbeeld een kookeiland. Óf combineer een rechte keuken met een L-keuken, waardoor er een soort U-keuken ontstaat waarbij één deel los in de ruimte staat. Er zijn dus verschillende combinaties mogelijk!

Jouw rechte keuken samenstellen

Ben je erover uit dat een rechte keuken echt iets voor jou is? Dan kun je deze opstelling op vele manieren samenstellen. Bij het maken van het ontwerp van je keuken begin je natuurlijk met de opstelling. De volgende stap is om te bepalen waar de apparatuur en de spoelbak en kraan komen. Zo wil je een zo optimale keukendriehoek hebben, waarbij de spoelbak, kookplaat en koelkast op een zo klein mogelijke afstand van elkaar liggen. Nadat je dit hebt bepaald is het tijd om de kleuren en materialen van je nieuwe rechte keuken uit te zoeken. Daarmee bepaal je ook direct de sfeer en uitstraling van je nieuwe keuken en maak je het geheel compleet. 

Keuken inspiratie

Wil je nu meer inspiratie opdoen voor een rechte keuken? Bekijk dan eens www.kitchen4all.nl. Op deze website wordt de rechte keukenopstelling namelijk uitgebreid uitgelicht. Daarnaast vind je daar verschillende voorbeelden van de mogelijkheden.