peuterspeelzaal

Tips voor de eerste keer peuterspeelzaal in Groningen

Weer een nieuwe fase In het moederschap aangebroken, de peuterspeelzaal. Super spannend, want die kleine gaat voor het eerst een paar uur weg! Helemaal zonder jou! Kinderen zijn er natuurlijk steeds meer klaar voor, je zult dan ook merken dat ze steeds meer gaan puzzelen, willen knutselen Maar hoe bereid je, je nu voor op zo een eerste keer peuterspeelzaal Groningen

Bekend met het gebouw zijn

Wanneer je hebt gekozen voor een peuterspeelzaal is het misschien leuk en handig om hier al een aantal keer langs te lopen. Zo leer jij de route naar de naar school meteen kennen en herkend jouw kind het gebouw ook weet jij ook waar straks de ingang van de peuterspeelzaal zit! Handig!

School spulletjes halen

Een rugzakje is iets wat ze nodig hebben. Denk je hierbij ook eraan de naam erop te zetten? Ook is het handig om de inhoud je van rugtas in huis te halen. Denk hierbij aan beker voor het drinken, een reserve setje kleding van wanneer ze vies worden, een paar luiers en een bakje voor het fruit. Sommige peuterspeelzalen lunchen trouwens een broodje, maar vraag dit even na bij de peuterspeelzaal.

Leren samenspelen

Misschien heeft jouw kindje al ervaring met spelen op een kinderopvang Groningen, maar wanneer dat niet zo is, en jouw kleintje straks een heleboel nieuwe dingen gaat leren waaronder ook het samenspelen, is het misschien handig om al een paar keer een speeldate in te plannen. Zo leren ze meteen te delen en zo leert je kindje ook dat niet al het speelgoed meteen van hem of haar is. Ook het wellicht een idee om jouw kind jou af en toe eens alleen te laten als hij of zij bij iemand gaat spelen, om haar zo te laten wennen aan dat mama niet overal meer bij is.

Ochtend oefenen

Bij sommige peuterspeelzalen is het zo dat je kindje even mag komen oefenen. Wanneer jouw kindje bijvoorbeeld heel erg veel huilt als jij weggaat, is dit wel echt een handig idee. Soms mag je erbij blijven maar meestal is het zo dat je weg moet gaan. Zo kunnen de pedagogische medewerkers je kind troosten en meteen een begin maken een vertrouwensband op te bouwen en kunnen ze jouw kind het vertrouwen geven dat mama weggaat maar ook echt wel weer terugkomt.