Groningen

Ontdek de mooiste vakantieparken in Groningen

Ben je op zoek naar een leuke vakantie in Groningen? Dan is een verblijf op een vakantiepark misschien wel iets voor jou! In deze gids ga ik je alles vertellen wat je moet weten over vakantieparken in Groningen. Van de beste parken tot leuke activiteiten en tips voor het plannen van je vakantie. Let’s go!

Waarom een park in groningen?

Als je denkt aan vakantieparken in Groningen, denk je waarschijnlijk aan rust, ruimte en natuur. En dat is precies wat je kunt verwachten! Groningen heeft veel prachtige plekken om te ontdekken en vakantieparken zijn de perfecte uitvalsbasis om dit te doen. Er zijn veel verschillende vakantieparken om uit te kiezen, van klein en gezellig tot groter en uitgebreider. Hier zijn enkele van de beste vakantieparken in Groningen:

 • Landal Natuurdorp Suyderoogh: Dit park van Landal ligt in het prachtige Lauwersmeer Nationaal Park en biedt een geweldige mix van natuur en comfort. Er zijn veel verschillende accommodaties om uit te kiezen, van luxe villa’s tot gezellige bungalows. Er zijn ook veel faciliteiten, waaronder een overdekt zwembad en een wellnesscentrum.
 • Vakantiepark Emslandermeer: Dit park is ideaal voor gezinnen en biedt veel activiteiten en faciliteiten. Er is een zwembad, een bowlingbaan, een golfbaan en nog veel meer. Er zijn ook veel verschillende accommodaties om uit te kiezen, van bungalows tot chalets.
 • Villapark Weddermeer: Als je op zoek bent naar een meer avontuurlijke vakantie, is dit park misschien wel iets voor jou. Het ligt in een prachtige omgeving aan het meer en biedt veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen en watersporten. Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar en veel faciliteiten.
 • Villapark Schildmeer: Dit park ligt niet direct in Groningen, maar in de buurt van de stad Groningen en biedt veel faciliteiten en activiteiten voor het hele gezin. Er is een overdekt zwembad in de buurt, een speeltuin en verschillende sportvelden. Er zijn ook verschillende accommodaties om uit te kiezen, van chalets tot vakantiehuizen.

Populaire bezienswaardigheden en excursies

Als je eenmaal een vakantiepark hebt gekozen, is het tijd om te kijken naar de activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. Groningen heeft veel te bieden, van prachtige natuurgebieden tot historische steden. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

 • Groninger Museum: een museum voor moderne en hedendaagse kunst.
 • Martinitoren: een 97 meter hoge toren in het centrum van Groningen.
 • Der Aa-kerk: een kerk uit de 13e eeuw.
 • Noorderplantsoen: een park in het noorden van de stad.
 • Grote Markt: een plein in het centrum van Groningen.
 • Forum Groningen: een cultureel centrum met een bibliotheek, bioscoop en expositieruimte.
 • Vismarkt: een plein in het centrum van Groningen.
 • Prinsentuin: een tuin in het centrum van Groningen.
 • Korenbeurs: een gebouw uit de 19e eeuw dat nu dienst doet als evenementenlocatie.
 • Wall House 2: een museum voor hedendaagse architectuur.


5 voordelen van een vakantie op een park

Er zijn veel voordelen aan een vakantiepark. Hier zijn enkele van de meest populaire:

 1. Alles binnen handbereik: Geen zin om op zoek te gaan naar een supermarkt voor boodschappen in de omgeving? Op een vakantiepark zijn de faciliteiten altijd goed geregeld.
 2. Genoeg activiteiten voor kinderen: Voor kinderen is een vakantie op een vakantiepark altijd een extra groot plezier. Grote kans dat er veel leeftijdgenootjes aanwezig zijn waar zij heel de dag mee op pad kunnen.
 3. Extra service: Op sommige vakantieparken kun je genieten van extra service. Denk bijvoorbeeld aan een broodjesservice of een ontbijt op bed.
 4. Leuke activiteiten in de omgeving: Vakantieparken liggen vaak in een mooie omgeving met veel bezienswaardigheden en activiteiten.
 5. Luxe en comfort van thuis: Vakantieparken bieden vaak luxe en comfortabele accommodaties die van alle gemakken zijn voorzien. 

Over Groningen

Groningen is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Groningen en de grootste kern in de gelijknamige gemeente. In 2022 telde de stad Groningen 203.000 inwoners. Het is de grootste stad van noordelijk Nederland. Groningen maakt deel uit van het samenwerkingsverband Regio Groningen-Assen.