tuin

De voordelen van kunststof tuinmeubelen

Is jouw tuin toe aan nieuwe tuinmeubelen? Kijk dan eens naar tuinmeubelen van kunststof. In dit blog lees je alles over kunststof tuinmeubelen en de vele voordelen van dit materiaal. Lees dus snel verder om te ontdekken of deze tuinmeubelen iets voor jou zijn.

Licht van gewicht en sterk

Kunststof tuinmeubelen worden gemaakt van veilig polypropyleen. Dit materiaal wordt aangeleverd als pallets. Dit zijn kleine plastic korrels die worden gesmolten en in een mal worden gegoten. Dit resulteert in lichtgewicht tuinmeubelen in uiteenlopende designs. Het plastic is licht van gewicht, wat de tuinmeubelen makkelijk verplaatsbaar maakt. Het materiaal is ook nog eens supersterk en waterbestendig.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

De aangeleverde plastic korrels krijgen van tevoren een kleur. Hierdoor zijn de tuin meubels door en door gekleurd. Dit maakt dat het materiaal lang zijn mooie kleur zal behouden. Sommige kunststof tuinmeubelen zijn voorzien van een UV-werende coating, zodat ze nog langer mooi van kleur zullen blijven. De pallets zijn in eindeloos veel kleuren leverbaar en zo ook de tuinmeubelen van kunststof. Kies de kleur die bij jouw tuinstijl past of mix and match kleuren voor een vrolijke geluiden.

Ergonomische tuinmeubelen

Tijdens het ontwerpen van kunststof tuin meubels kan er veel rekening gehouden worden met de vorm. Iedere mal is te realiseren. Er kan gezorgd worden voor een ergonomische vorm, zodat een goede zithouding bevorderd wordt. De zitting en de armleuningen zijn, naar gemiddelden, op een prettige hoogte gepositioneerd. De rugleuning en de zitting volgen de rondingen van je lichaam. Hierdoor kun je genieten van langdurig zitcomfort.

Functioneel ontwerp

Nog een pluspunt van tuin meubels van kunststof is dat ze erg handig zijn. Bij de grote schoonmaak van jouw terras zet je ze met gemak aan de kant. Kom je een zitplaats te kort, dan pak je dit type, lichtgewicht, tuinstoel er gemakkelijk bij. Veel tuinstoelen van kunststof zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig te stapelen zijn. Stapel de kunststof tuinstoelen op om ze compact op te bergen. Tijdens het transport nemen ze opgestapeld minder ruimte in, zodat er minder vrachtwagens hoeven te rijden. Dit is minder belastend voor het milieu.

Onderhoudsvriendelijk

Kunststof tuinmeubelen zijn onderhoudsvriendelijk. Stapel ze op en berg ze binnen of onder de overkapping op, of laat ze buiten staan. Het materiaal is weerbestendig en kan het hele jaar buiten blijven. Het gebruik van een tuinmeubelhoes is sterk af te raden. Onder een tuinmeubelhoes heeft vocht alle kans om schade aan te richten in de vorm van schimmel en blijvende vlekken. Onafgedekte tuinmeubelen drogen op een regenbui door de zon en de wind. Regen en vuil glijdt gemakkelijk van de gladde kunststof af. Blijft er toch vuil achter? Maak het schoon met een zachte doek en een sopje van lauwwarm water en een beetje groene zeep.