kunststofafva

Kunststofafval scheiden: het waarom en het hoe

Gooi jij jouw kunststofafval ook nog weg bij het restafval, omdat je niet weet waar het precies naartoe moet? Het scheiden van kunststofafval is een belangrijk proces bij een milieuvriendelijke manier van afvalverwerking en duurzaamheid. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

Waarom scheiden we kunststofafval?

Kunststof lijkt op afval dat we gewoon bij het restafval kunnen gooien. Wat is er anders aan waardoor dit geen goed idee is? Kunststof wordt niet door de natuur zelf afgebroken. Dat betekent dat er een goede afvalverwerking plaats moet vinden om het kunststofafval op te ruimen. Wanneer we het bij het restafval gooien, wordt het materiaal verbrand. Dat is slecht voor het milieu en bij kunststof is het ook onnodig: kunststof kan heel makkelijk gerecycled worden. Door jouw kunststofafval te scheiden, draag je bij aan een duurzame manier van afvalverwerking. Wist je dat het scheiden van kunststofafval ook in de portemonnee scheelt? Al dat kunststof bij het restafval zorgt jaarlijks voor aardig wat extra kilo’s en ledigingen van de restafvalcontainer. Door het te scheiden, hoef je jouw restafvalcontainer minder vaak aan te bieden. Het scheiden van kunststofafval is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw beurs. 

Het scheiden van kunststofafval: het hoe

Nu je weet waarom het zo belangrijk is om jouw kunststofafval te scheiden van overig afval, wil je graag weten hoe je er het makkelijkst vanaf komt. Het zal je niet verbazen dat je met jouw kunststofafval naar de milieustraat kan. Maar er is nog een andere optie. Tegenwoordig kun je bij afvalverwerkingsbedrijven een speciale kunststof rolcontainer huren. Daar verzamel je gemakkelijk al jouw kunststofafval in en het bedrijf haalt de kunststof rolcontainer ook weer op. Het afvalbedrijf zorgt ervoor dat jouw afval op de juiste manier verwerkt wordt. Super fijn, want nu hoef jij je geen zorgen meer te maken over jouw kunststofafval. Een kunststof rolcontainer huur je makkelijk online bij verschillende bedrijven, zoals Renewi.